ΕΕ1: Συγκομιδή και πραγματοποίηση δειγματοληψίας
Π.1: Συγκομιδή και παράδοση δειγμάτων στο ΕΜΒΤ του Γ.Π.Α.
ΕΕ2: Καταγραφή των μικροβιολογικών και φυσικοχημικών χαρακτηριστικών κατά τη ζύμωση της φυσικής μαύρης ελιάς ποικιλίας Καλαμών με χρήση καλλιεργειών εκκίνησης με προβιοτικό δυναμικό
Π.2: Αποτελέσματα των μικροβιολογικών και φυσικοχημικών αναλύσεων κατά την επεξεργασία της φυσικής μαύρης ελιάς Καλαμών
ΕΕ3: Αξιολόγηση της οργανοληπτικής ποιότητας των ζυμώσεων
Π.3: Οργανοληπτική αξιολόγηση των ζυμωμένων ελιών
ΕΕ4: Σχεδιασμός και Παραγωγή του τελικού προϊόντος
Π.4: Παραγωγή τελικού πιλοτικού προϊόντος
ΕΕ5: Εκτίμηση της επιβίωσης των επιλεγμένων προβιοτικών καλλιεργειών εκκίνησης με τη χρήση μοριακών τεχνικών (Pulsed Field Gel Electrophoresis, PFGE)
Π.5: Επιβίωση των επιλεγμένων προβιοτικών καλλιεργειών εκκίνησης με τη χρήση μοριακών τεχνικών
ΕΕ6: Προβολή και διάχυση των ευρημάτων του έργου
Π.6: Διοργάνωση ημερίδας, σχεδιασμός ιστοσελίδας, σχεδιασμός προωθητικού υλικού